Спорт

Егзум причао Американцима о Жељку Обрадовићу: Сви би фотку с њим, а не с нама!

Аустралијски кошаркаш Данте Егзум пружао је сјајне партије у дресу Партизана прошле сезоне, толико да је одлучио да након тога оде у НБА лигу где тренутно носи дрес Даласа
Егзум причао Американцима о Жељку Обрадовићу: Сви би фотку с њим, а не с нама!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Ипак, играч Маверикса није заборавио време проведено у Београду, па је у подкасту некадашњег кошаркаша Девина Хериса причао о сезону проведеној у црно-белом дресу.

Егзум се нарочито осврнуо на Жељка Обрадовића.

"Баш ми се свидело време проведено у Барселони. Онда сам одлучио да ризикујем и отишао сам у Партизан у Србију, клуб који је познат и води га тренер који је невероватан. Као ни један други, искрено. Сваки корак ми се тамо свидео, подстицало ме то што је он један од најпознатијих тренера тамо, познатији је од играча", рекао је Егзум током гостовања у подкасту и потом дочарао колико је "Жоц" заправо популаран.

"Идемо аеродромом, а људи хоће да се фоткају са њим, а не са нама. Мислим да само учење од Обрадовића и боравак у том окружењу где 20.000 навијача пева и скандира и где желе да играмо само тврдо и то је најважнија ствар, победа или пораз, битно је само да остаавимо срце за дрес који носимо, ја волим то", закључио је Егзум.

Иначе, Егзум у Даласу бележи одличну сезону, нарочито пре повреде. Ове сезоне просечно бележи 9,2 поена, 2,8 скокова и 2,8 асистенција по мечу и ускоро се очекује његов повратак на терен.

image