Спорт

Пешић: Против Грузије нас чека потпуно другачија утакмица од дуела са Финском

Свака следећа утакмица је другачија, а поготово ће утакмица са Грузијом бити сасвим различита јер играју потпуно другачију кошарку од Финске, рекао је селектор Србије Светислав Пешић уочи другог меча у квалификацијама за Еуробаскет
Пешић: Против Грузије нас чека потпуно другачија утакмица од дуела са ФинскомGetty © Yong Teck Lim

Србија је стигла у Тбилиси, где ће у понедељак од 18 сати играти против Грузије у другом колу квалификација.

"Орлови" су у првом колу савладали Финску (77:61), док је Грузија поражена од Данске (75:69).

"То је екипа са добром организацијом и у одбрани и у нападу. Они су читаву утакмицу водили против Данске, а својим неким погрешним одлукама су дошли у ситуацију да су изгубили. Али, то за нас ништа не значи јер свака следећа утакмица је, као што сам рекао, другачија. Ради се о врло искусној екипи, која је поготово искусна у овим квалификацијама", истакао је Пешић за сајт КСС.

Он је оценио да Грузија има континуитет, а да је једино што се променило - тренер. Сада Грузију предводи српски тренер, Александар Џикић.

"Сигурно да ћемо морати да на другачији начин припремимо утакмицу и да се на неки начин прилагодимо. Ипак се игра у гостима, морамо да будемо храбри и да, наравно уз сав респект према Грузији, мислимо на начин како ми треба да играмо и у одбрани и у нападу", закључио је Пешић.

У другом мечу другог кола групе Г, Финска ће се сутра од 17.30 сати на свом терену састати са Данском.

image