Спорт

Пешић после победе о Дубаију и Јокићу: Он жели да игра у Паризу, али...

"Орлови" су успешно започели квалификације, али селектор верује да постоји више бенефита под новог тријумфа
Пешић  после победе о Дубаију и Јокићу: Он жели да игра у Паризу, али...© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Светислав Пешић рекао је после победе над Финском да је најважније било победити, али и добити нешто више из ове утакмице.

Србија је победила Финце у Београду резултатом 77:61 на старту квалификација за Европско првенство 2025. године.

"Најважније је да смо победили и да смо успели да нађемо решења у другом полувремену", почео је Пешић на конференцији за медије.

"Високи су одиграли одлично, у првом полувремену Лука Митровић, у другом Филип Петрушев. Алекса Аврамовић је показао колику вољу и жељу има кад игра за репрезентацију. Само да је здрав, а много ми значи што у Партизану код Жељка Обрадовића игра на плејмејкеру."

Пешић је додао да је задовољан и због тога што су се добро показали играчи који раније нису имали значајнију улогу.

"Имали смо доста нових играча који су дебитовали за репрезентацију, као и момака који су први пут имали већу минутажу. Задовољан сам што имам све више играча на располагању, чекају нас Олимпијске игре и важно је да имамо што више кандидата за путнике у Париз."

Он је говорио и о игрању Николе Јокића на Олимпијским играма.

"Причам сваки дан и са Јокићем и врло често држим контакт, Тарлаћ и ја. Сви који нису били, прошле године је било тешко за Николу, одиграо је преко 100 утакмица и имао је у априлу месецу и физичке проблеме, није био ментално спреман, борио се сам са собом да игра Светско првенство, он жели да игра", открио је селектор и наставио:

"Али, морате да знате да кад одлучиш да играш за Србију, ови врхунски играчи, он њих се очекује само златна медаља и ти играчи да би преузели одговорност, они морају и физички и ментално да буду спремни, ако се осећају да нису физички и ментално спремни, они неће да улазе у то."

Пешић је демантовао да ће преузети Дубаи.

"Никаквих преговора са Дубаијем није било, иако имам тамо пријатеље којима помажем у том пројекту. Преда мном су Олимпијске игре и посвећен сам само том циљу. А да ли ћу бити селектор и после, у наставку квалификација за Европско првенство, то стварно не знам. Имао сам и имам неколико понуда из Евролиге, али прво морам да одлучим да ли ћу после Олимпијских игара наставити да будем тренер", закључио је Пешић.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner