Спорт

Јокић убацио у шампионску брзину - трећи узастопни трипл-дабл српског центра, и то какав

Денвер нагетси савладали су као гости Голден Стејт 119:103, а још једну маестралну партију пружио је српски центар Никола Јокић, уписавши 18. трипл-дабл у сезони

Јокићу је изгледа баш пријао присуство на Ол-стар викенду, а најбољи кошаркаш НБА лиге и на трећој узастопној утакмици од повратка из Индијанаполиса остварио је трипл-дабл учинак.

Џокер је на гостовању код Голден Стејт вориорса убацио 32 поена, уз по 16 скокова и асистенција и наставио да обара рекорде најјаче кошаркашке лиге на свету.

Био је то 18. Јокићев трипл-дабл у сезони, 123. у каријери - српски центар је трећи пут откако игра у НБА остварио 30-15-15 учинак, чиме је претекао Вилта Чембрлена (2), а остао иза Оскара Робертсона (11).

"Ратници" су добро отворили меч, водили током већег дела првог полувремена, али онда је Јокић убацио у шампионску брзину, у чему је имао велику помоћ од Марија и Гордона.

Џамал је утакмицу завршио са 27 поена, док је крилни центар Нагетса додао 17.

У пораженој екипи Клеј Томпсон је постигао 23, а Стеф Кари 20 поена.

Занимљиво је да је Денвер и други пут ове сезоне славио у Сан Франциску, а и прву победу донео је Јокић - тројком са готово пола терена, уз звук сирене.

Денвер је задржао треће место на табели Западне конференције НБА лиге са скором 39-19, док се Вориорси држе канџама за десето место које води у плеј-ин (29-27).

image
VV inauguration
banner