Спорт

Тухел не брине да ли му је меч против Лација последњи на клупи Бајерна

Немачки стручњак већ је на излазним вратима баварског гиганта, али би дуел са Римљанима могао да убрза његов одлазак
Тухел не брине да ли му је меч против Лација последњи на клупи БајернаGetty © S. Mellar / Contributor

Тренер фудбалера Бајерна Томас Тухел изјавио је да верује да ће клуб из Минхена изборити пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Бајерн је 14. фебруара у Риму поражен од Лација минималним резултатом (1:0), у првом дуелу осмине финала и мораће да тријумфује у реваншу уколико жели пласман у наредну фазу.

Утакмица је на програму од 21 сат на "Алијанц арени" у Минхену.

"Ситуација је јасна, морамо да победимо са два гола разлике добро организован тим", рекао је Тухел на конференцији за медије.

"Притисак је играти мечеве на врхунском нивоу. Притисак је потребан да би се остварили врхунски резултати."

Он је истакао да фудбалери Бајерна имају велику жељу да елиминишу Лацио.

"Потребно нам је стрпљење. Не смемо да изгубимо главу, нити да се у потпуности отворимо. Немамо времена за губљење, имамо 90 минута, морамо да нападнемо противника. Време је на страни Лација, нама ће бити потребна мешавина хладних глава и емоција. Надам се да ћемо имати подршку навијача како бисмо остварили циљ и победили са два гола разлике."

Бајерн је пре неколико недеља објавио да Тухел на крају сезоне напушта клуб из Минхена.

Међутим, поједини немачки медији су објавили да би могао да добије отказ ако клуб не избори четвртфинале елитног такмичења.

"Не бринем да би дуел са Лациом могао да буде мој последњи меч у Бајерну, а не знам за остале. Могу да кажем да нико више од мене не жели да победи на овој утакмици", истакао је Тухел.

image
VV inauguration
banner