Спорт

Расплет "рањених" у Минхену, ПСЖ оверава пролаз у четвртфинале

Пред Парижанима је задатак да одбране предност из прве утакмице, док ће у Минхену прштати после тријумфа Римљана на "Олимпику"
Расплет "рањених" у Минхену, ПСЖ оверава пролаз у четвртфиналеGetty © Michael Regan

Фудбалери Бајерна дочекаће од 21 сат у Минхену екипу Лација у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона.

Италијански представник је пре три седмице шокирао Баварце и стекао минималну предност после првог сусрета (1:0).

Фудбалери Лација су у првом мечу, који је одигран 14. фебруара у Риму, победили Бајерн резултатом 1:0.

Бајерн је у међувремену одиграо три меча у Бундеслиги, а забележио је по једну победу, реми и пораз. Клуб из Минхена се тренутно налази на другом месту на табели Бундеслиге са 10 бодова мање од првопласираног Бајера из Леверкузена.

Изабраници Мауриција Сарија су имали четири утакмице и забележили су чак три пораза, уз само један тријумф, због чега су тек девети на табели Серије А.

У другој утакмици у истом термину Пари Сен Жермен гостује код Реал Сосиједада у Сан Себастијану и брани 2:0 из првог меча.

Баски, попут Лацијала, нису у доброј форми, имају само један тријумф и три пораза од тог меча, док су "свеци" ухватили залет.

ПСЖ је први на табели француског првенства са 55 бодова, а на последња три дуела у домаћем првенству клуб из Париза је остварио једну победу уз два нерешена резултата.

Шампион Француске ће на утакмици у Шпанији играти без Милана Шкрињара, Маркињоша, Лавина Курзаве, Данила Переире и Преснела Кимпембеа.

image