Спорт

Хтео да брани за Србију, а сад ју је одбио: Миле Свилар ипак више неће бити голман "орлова"

Талентовани голман Роме Миле Свилар и повремени чувар мреже репрезентације Србије више не жели да наступа за тај национални тим, преносе београдски медији
Хтео да брани за Србију, а сад ју је одбио: Миле Свилар ипак више неће бити голман "орлова"Getty © Fabio Rossi / Contributor

Како незваничне информације наводе, голман Роме се неће наћи на списку играча за мартовске пријатељске утакмице, али ни у будућности.

Разлог је тај што је Свилар наизглед донео одлуку да се више не одазива на позиве селектора Драгана Стојковића Пиксија, иако је управо он био заслужан да стане међу стативе "орлова".

Наводи се да је прејака конкуренција разлог за то, али и могућност да поново постане голман Белгије. У Србији је избор голмана заиста широк, пошто су ту Вања Милинковић-Савић (Торино), Ђорђе Петровић (Челси) и Предраг Рајковић (Мајорка).

Ипак, наводи се да је Свилар преко челника Роме обавестио ФСС да неће више да представља "орлове", који би убудуће могао да брани за Белгију, земљу у којој је рођен и чије држављанство такође поседује.

Свилар је бранио за млађе селекције Белгије, а како је за Србију наступио само на једном незваничном мечу, он би поново могао да по ФИФА правилима промени национални тим. У прилог свему томе иде и чињеница да Тибо Куртоа неће моћи да буде спреман за Европско првенство у Немачкој.

Како се Свилар налази у одличној форми, могао би да конкурише за једно од три места за одлазак на ЕУРО у дресу Белгије, а конкуренти за то били би му Томас Камински (Лутон), Коен Кастелс (Волфсбург), Матс Селс (Нотингем Форест) и Арно Бодар (Стандар Лијеж).

image
VV inauguration
banner