Спорт

Крај саге – Србин из Бајерна добио позив Нагелсмана и играће за Немачку

Завршена је сага око једног од најталентованијих фудбалера у Европи и он неће играти за "орлове"
Крај саге – Србин из Бајерна добио позив Нагелсмана и играће за Немачку© Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Александар Павловић играће за репрезентацију Немачке пошто је добио позив селектора Јулијана Нагелсмана за предстојеће утакмице.

"Билд" ексклузивно сазнаје да је Павловић добио позив и да ће у националном тиму заменити саиграча из Бајерна Леона Горецку.

Тиме је окончана сага око талентованог везисте, који је имао могућност и да игра за Србију, због чега су и челници ФСС-а пре неколико дана боравили у Минхену како би разговарали са његовим родитељима.

Момак који има само 19 година желео је да одлуку донесе после Европског првенства у Немачкој, добио је и позив младе репрезентације, али је након офанзиве челника "орлова", Фудбалски савез Немачке схватио претњу и моментално упутио позив играчу за "А" тим.

Немачки медиј не наводи било какву повреду Горецке, фокусирајући се на његову узлазну форму која је кулминирала са два гола и две асистенција у победи над Мајнцом (8:1) у Бундеслиги.

То наводи на закључак да је Нагелсманов избор пре био усмерен ка томе да обезбеди Павловића и пружи му деби на мечевима против Француске (23. марта) и Холандије (26. марта).

Управо је он недавно говорио о случају Павловића.

"То је одлука коју свако доноси за себе. Али, ако бих могао да посаветујем Алекса, изабрао бих Немачку да сам на његовом месту. Веома ми се свиђа, игра са потпуном слободом тренутно. То је и за мене добро. Занимљиво је видети како ужива у свакој секунди", рекао је Горецка.

"Билд" истиче да је јасна стратегија водећих људи немачког фудбала.

"Разлози због којих је Јулијан Нагелсман одлучио да га позове су феноменалне игре у дресу Бајерна, али и чињеница да Србија покушава да га наговори да игра за њих и буде део тима који ће учествовати на Европском првенству", наводи најпознатији немачки лист.

Павловић је одиграо укупно 17 утакмица за Баварце, на којима је постигао два гола и уписао две асистенције.

За сада има два наступа за репрезентацију Немачке до 20 година.

image