Спорт

Омладинци Србије хоће на ЕУРО - "орлиће" предводе Мијатовић, Луковић и Станковић јуниор

Селекција за играче до 19 година имаће тежак посао да обезбеди пласман на завршни турнир
Омладинци Србије хоће на ЕУРО - "орлиће" предводе Мијатовић, Луковић и Станковић јуниорGetty © DeFodi Images / Contributor

Селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Радован Кривокапић позвао је 21 играча за предстојеће квалификације за Европско првенство које ће се одржати у Португалу од 20. до 26. марта.

Србија први меч игра 20. марта против Данске, три дана касније ривал је домаћин Португал, селекција која има најбољи рејтинг у овом узрасту у Европи, а 26. марта на програму је меч против Грчке.

Пласман на Првенство Европе избориће само првопласирана селекција у групи, а "орлиће" ће предводити нападачки трио играча који су већ остварили вишемилионске трансфере у својим каријерама - Јован Мијатовић из Црвене звезде у Њујорк Сити, Милош Луковић из ИМТ-а у Стразбур и Урош Сремчевић из Младост Лучана у Звезду.

На списку се налази и Александар Станковић, син легенде српског фудбала Дејана Станковића.

Ово је комплетан списак:

  • Голмани: Лука Лијескић (Гент), Лука Величковић (Бенфика), Андреј Борак (Војводина).
  • Одбрамбени играчи: Алексеј Вукичевић (Црвена звезда), Војин Серафимовић (Чукарички), Иван Васиљевић (Атлетико Мадрид), Милан Мајсторовић (Динамо Москва), Стефан Букинац (Војводина), Јан Карло Симић (Милан), Ђуро Ђулио Ђекић (Горица), Вељко Миросавић (Чукарички).
  • Везни играчи: Александар Станковић (Интер), Јован Шљивић и Андреј Петровић (Црвена звезда), Марко Младеновић (Ајнтрахт), Богдан Мирчетић и Михајло Петровић (Партизан), Милан Алексић (Раднички 1923).
  • Нападачи: Јован Мијатовић (Њујорк Сити), Милош Луковић (Стразбур), Урош Сремчевић (Црвена звезда).
image
VV inauguration
banner