Спорт

Случај "Пикси": Медији пишу да остаје селектор и после Европског првенства, огласио се и Недимовић

Током дана појавиле су се информације да ће Драган Стојковић Пикси остати селектор Србије и после Европског првенства у Немачкој
Случај "Пикси": Медији пишу да остаје селектор и после Европског првенства, огласио се и Недимовић© Antonio Ahel/ATAImages

Београдски медији пренели су у четвртак информацију да ће Стојковић остати на клупи "орлова" и након континенталног шампионата, што је само био наставак вишемесечне приче о његовој судбини као селектора.

Стојковић (59) је селекцију Србије преузео 2021. године и са националним тимом учествовао на Светском првенству у Катару, а онда и обезбедио пласман на Европски шампионат.

Пикси није био сигуран у свој останак на клупи националног тима, делом и због тога што има утисак да је изгубио "свлачионицу", као и због чињенице да ситуација у Савезу није најсјајнија.

Њему уговор истиче након такмичења и није познато да ли ће га продужити.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић, који се тренутно налази у Бањалуци, прокоментарисао је ситуацију око селектора.

"У Бањалуци сам, када се вратим у Београд чућу шта се дешава. Видећемо, све је могуће", почео је Недимовић за тамошње медије.

"У крајњој линији, фудбал је чудо. Ми смо били прваци у Лиги нација, пласирали смо се на Светско првенство, па Европско првенство, континуитет увек мора да постоји. Остао је тамо председник Драган Џајић да преговара, он је председник, то је његов посао."

Он је прокоментарисао и шансе да Србија прође групну фазу на Европском првенству.

"Веома тешка група по мени. Пласман на ЕУРО после 24 године је велика ствар, ми се тиме нећемо задовољити и гледаћемо да прођемо у други круг. Шта да кажем, Енглези, играмо бољи фудбал у овом тренутку од њих, Данци увек незгодни, са Словенцима смо играли, увек мислимо лако ћемо... Они имају председника УЕФА, морамо и на тај сегмент приче да обратимо пажњу. Наравно, шалим се. Биће све тешко, ужасно тешко, али оно што желим нама, да прођемо у други круг желим исто тако и репрезентацији БИХ да прође бараж и да они стигну у Немачку", рекао је Недимовић.

Селекција Србије ће 21. марта у Москви одиграти пријатељски меч са Русијом, а "орлови" ће се четири дана касније састати са Кипром у Ларнаки.

Србија ће на овогодишњем Европском првенству у Немачкој играти у групи са Енглеском, Данском и Словенијом.

image
VV inauguration
banner