Спорт

Пикси о "Немцу" Павловићу: Он никад и није био наш, урадили смо све што смо могли

Селектор Србије говорио је о случају Александра Павловића и одлуци да представља Немачку, али и о жељи Милета Свилара да више не буде део националног тима
Пикси о "Немцу" Павловићу: Он никад и није био наш, урадили смо све што смо моглиGetty © Sebastian Widmann / Contributor

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у понедељак у Старој Пазови уочи пријатељских мечева против Русије 21. и Кипра 25. марта.

Селектор Драган Стојковић Пикси потврдио је том приликом да је договорио продужетак сарадње са ФСС до 2026. године, а имао је шта да каже и по питању српских играча са двојним држављанствима.

Протеклих недеља се много писало о везисти Бајерна из Минхена Александру Павловићу који је одабрао да представља Немачку, као и Милету Свилару који је одлучио да више не буде део националног тима.

"У овом моменту је испливало име Александра Павловића, његово име је записано пре две године. Дошли смо у ситуацију када не треба да се љутимо нити можемо", почео је Стојковић.

"Ми смо пробали све, од децембра смо причали са Дејаном, његовим оцем, а онда су се укључили и његов агент. Ја сам био спреман да га позовем сада у марту, али смо по договору оставили то после Европског првенства. Претпостављам да је притисак био велики и да је Нагелсман морао да га позове. Када неко каже да смо изгубили Павловића тачна констатација нити реч изгубити, ми га никада нисмо имали. Овако нисмо ништа изгубили, били смо максимално коректни, урадили смо све што смо могли, а његова одлука је таква каква је и желимо му све најбоље", јасан је Пикси.

Он је наставио о Павловићу.

"Цитиараћу - постоје три важна сегмента. Први је да поседује пасош, он га има. Други сегмент је да га селектор позове, без позива не можеш да играш и трећи је да покажеш жељу. Долазимо до најважније ствари да ли желиш и хоћеш. Није то баш тако лака одлука. Тај притисак када су видели да га Србија заиста жели одлучили су тако и нема љутње."

Он се потом осврнуо и на Милета Свилара, који ипак не може да поново представља родну Белгију, али више не жели ни да брани за Србију.

"Знате већ о чему се ради. Ми смо били обавештени од спортског директора Роме да он не жели више да брани за Србију, мада не знам ни кад је бранио, можда једном. Нисмо ми ништа изгубили то је његова одлука. Нема неке велике приче, неће бити позиван наравно. Који су разлози не улазим, његове приватне ствари. Пустите момка. Не бринем превише, презадовољан сам оним што имамо на голу. Вања, Рајковић, Петровић су голмани високе класе, голман Партизана (Александар Јовановић) пружа одличне партије. Мислим да је момак одличан, а он је већ био у репрезентацији. Ту је мали Илић, не брине ме његова одлука. Изаћи ћемо му у сусрет и нећемо га више звати. Никакав проблем", рекао је Пикси.

image