Спорт

Обрадовић и Матео сложни: Хезоња преломио дуел Партизана и Реала

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после пораза од Реала да је утакмицу преломила лоша трећа четвртина његове екипе, као и фантастични Марио Хезоња, са чиме се сложио и колега на клупи Мадриђана Ћус Матео
Обрадовић и Матео сложни: Хезоња преломио дуел Партизана и Реала© Dusan Milenkovic/ATAImages

Партизан је на полувремену утакмице са Реалом имао резултатски егал, али је уследио велики пад црно-белих у трећој деоници у којој су примили чак 33 поена.

"Честитам Реалу, они су лидери Евролиге, званични су прваци Европе и екипа која доминира и ове сезоне. Обезбедили су прво место, али и даље имају огромну глад за победама и пример су свим екипама" рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Утакмицу је очигледно преломила наша лоша трећа четвртина и Марио Хезоња који је био незадржив, додао је тренер Партизана.

"Знали смо да не смемо да га пуштамо јер погађа и са седам-осам-девет метара", нагласио је тренер црно-белих.

Обрадовић није пропустио прилику да поново похвали навијаче Партизана.

"Хвала нашим дивним навијачима на феноменалној подршци. Арена је вечерас била крцата, али таква је већ две године откад смо се вратили у Евролигу", закључио је Обрадовић и додао да не зна кад ће се вратити Зек Ледеј који је још увек у Сједињеним Америчким Државама где чека сахрану недавно преминулог оца.

Са Обрадовићем се сложио и тренер кошаркаша Реала Ћус Матео да је утакмицу преломио невероватни Марио Хезоња и истакао да је увек тешко победити у атмосфери какву праве навијачи домаће екипе.

"Била је тешка утакмица јер смо знали да ће се Партизан жестоко борити јер јури место у плеј-ину. Били смо одлични у скоку и игри један на један, али ако смо у једном делу меча имали проблеме са шутем споља. Утакмицу је преломио феноменални Марио Хезоња, али цела екипа је дала допринос, па чак и Kарлос Алосен који је играо само два минута", рекао је Матео на конференцији за медије после.

Осврнуо се Шпанац и на атмосферу у Арени где је било 20.200 навијача.

"Навијачи су изузетно важни за Партизан, увек гурају екипу напред, то су и вечерас радили. Захваљујући њима Партизан има изузетно јак домаћи терен, пре ове утакмице доживео је овде само три пораза. Партизан има одличну екипу и једног од најбољих тренера данашњице и сигурно ће гурати до самог краја да би остварили циљ и ушли у доигравање", додао је Матео.

Задовољан је Матео био игром своје екипе.

"Изгубили смо само четири лопте и имали 23 асистенције, што је доказ да смо одлично играли", закључио је Матео.

image