Спорт

Звезда се распуцала и разбила Виртус - моћна партија за крај црне серије

Екипа Јаниса Сферопулоса уписала је прву евролигашку победу после шест узастопних пораза и то на какав начин
Звезда се распуцала и разбила Виртус - моћна партија за крај црне серијеGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Кошаркаши Црвене звезде победили су на домаћем терену екипу Виртуса резултатом 94:79 у утакмици 31. кола Евролиге.

Црвено-бели су још увек на 16. месту на табели са 11 победа и 20 пораза, док је екипа Виртуса на 8. позицији са 17 победа и 14 пораза.

Током прве и друге деонице екипе су се смењивале у вођству и нису успевале да се "одлепе". Виртус је током прве четвртине дошао до плус пет, највише захваљујући Шенгелији који је носио своју екипу. На другој страни разлику је правио Недовић у нападу, као и Боломбој у одбрани.

У трећој четвртини домаћи кошаркаши су успели да одбију налет гостију и очувају предност која је у једном тренутку била и двоцифрена. Звезда је и током последње деонице успевала да одоли притисцима Виртуса, поготово кроз игру у рекету. Гости нису успевали да поентирају, чак и поред добрих кретања у нападу. На другој страни Теодосић је разигравао своју екипу и водио је до победе.

У екипи Црвене звезде истакао се Немања Недовић са 25 поена, три скока и седам асистенција, док је Џоел Боломбој додао 15 поена и пет скокова. У италијанском клубу истакао се Торнике Шенгелија са 25 поена, четири скока и пет асистенција.

  • 22. мар 2024 • 21:00

    21:00

    Убедљива победа Црвене звезде - 94:79

    Завршена је утакмица у Арени, а Звезда је маестрално одиграла последњих 10 минута и успела да не само приведе меч крају, већ и да повећа предност против италијанског тима.

    У последњих 10 минута су славили 20:14, па је тако Сферопулосова екипа победила са 15 поена разлике, што је њихов први тријумф од краја јануара.

    Најбољи је био Немања Недовић са 25 поена, док су двоцифрени били Боломбој са 15, Давидовац и Теодосић са по 11 и Митровић са 10 поена.

  • 20:52

    37' - Звезда и даље на "плус девет"

    Гедраитис погађа оба слободна бацања и сада је 84:75 на 3:36 до краја утакмице.

  • 20:45

    35' - Звезда се мучи у нападу

    Петорка са Илићем, Боломбојем и Гедраитисом и Хангом не успева да се снађе у нападима, али у одбрани успевају да сачувају 79:73 на пет минута до краја меча.

  • 20:33

    Крај треће четвртине - Звезда води 74:65

    Још једна одлична четвртина Звезде, која црвено-белима припада резултатом 36:33. Било је у једном тренутку у финишу и "плус 11" после тројке Недовића, али биће Сферопулосови пулени задовољни са девет поена предности пред одлучујућих 10 минута.

    Шенгелија са 23 и Недовић са 22 поена воде највећу битку на мечу.

  • 20:19

    26' - Виртус се вратио на 51:48

    Имала је Звезда и 10 поена предности у једном тренутку, али се Виртус примакао пошто су погодили чак четири тројке у низу.

    По два пута Шенгелија и Лундберг су погађали, што је довело поново меч у егал након оних 56:46.

  • 20:07

    22' - Стиже Звезда до "плус осам"

    Звезда води 52:44 у раној фази треће деонице и то након прелепе акције у којој Боломбој закуцава после алеј-уп додавања. Сјајна тимска кошарка црвено-белих у последњих неколико минута.

  • 19:49

    Крај првог полувремена -48:42 за Звезду!

    Звезда је добро одиграла други део ове четвртине, а нарочито последњи минут када су постигли шест поена за последњих 16 секунди! Прво тројка, а онда одмах затим и Милоша Теодосића уз звук сирене!

    Право ниоткуда је Звезда стигла до шест поена предности и казнили су све грешке одбране Виртуса. Најбољи поентер на мечу је Шенгелија у редовима гостију са 13 поена, а у Звезди седам има Тоби, а Боломбој и Митровић по шест.

  • 19:34

    16' - Звезда води 33:32

    Мора Лука Банки да зове тајм-аут јер је Звезда направила серију 6:0 и стигла до преокрета. После контре и закуцвања Тобија, црвено-бели су сада ти који воде 33:32 у не баш толико инспиративној утакмици у досадашњој фази.

  • 19:28

    14' - Виртус на "плус пет"

    Стижу гости до 32:27 у раној фази друге четвртине. Тројка Ломаша, уз поене Лундберга, Микија и Абаса донели су Виртусу највећу предност до сада.

  • 19:20

    Крај прве четвртине - 21:23 за Виртус

    Солидна прва четвртина црвено-белих, уједначена од почетка до краја. Далибор Илић најбољи у тиму Звезде са пет поена, по четири су убацили Боломбој и Недовић.

    Звезда јако добро шутира, по 60% успешности и за два и за три поена.

image
VV inauguration
banner