Спорт

Банки честитао Звезди, Сферопулос: Видело се колико нам је недостајао Тео

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да се на утакмици против Виртуса видело колико је Милош Теодосић недостајао домаћој екипи у претходном периоду
Банки честитао Звезди, Сферопулос: Видело се колико нам је недостајао ТеоGetty © Nikola Krstic/MB Media

Kошаркаши Црвене звезде победили су на домаћем терену екипу Виртуса резултатом 94:79 у утакмици 31. кола Евролиге.

"Имали смо много проблема и још увек их имамо, али нисмо престајали са борбом. Нисмо били награђени у протеклом периоду, али је зато победа над Виртусом дошла као мелем на поразе којих је било доста. Од срца честитам екипи на свему што је приказала на паркету. Сви до једног су дали све од себе да стигнемо до победе. Показали смо и карактер. Нисмо клонули духом када је Виртус надокнадио двоцифрени минус, напротив. Одговорили смо још јачом игром у оба смера. Хвала навијачима на подршци", истакао је Сферопулос.

Грчки тренер додаје да је ова победа изузетно важна у психолошком смислу.

"Успели смо да победимо сами себе, показали смо сами себи да можемо много више и боље. Тријумф над Виртусом много ће нам значити у завршници сезоне, како у Евролиги, тако и у АБА лиги која је приоритет. Не волим да издвајам играче јер је кошарка тимска игра. Ипак, Тео је одиграо једну од најбољих партија у сезони, Боломбај је био на стандарном високом ниову. Сада се видело колико нам је недостајао Теодосић. Нагласио бих и сјајну ролу Недовића, који је одиграо најбољу дефанзивну партију у сезони. Поново се враћам на почетак, ово је победа екипе, а не појединаца", закључио је Сферопулос.

Тренер кошаркаша Виртуса Лука Банки изјавио је након меча са Црвеном звездом, да је домаћи тим имао већи континуитет.

"Честитамо Звезди на победи. Имали су већи континуитет. Није био ниво који смо очекивали. Kонтролисали су игру у одбрани од старта. Направили су предност захваљујући креативности бекова и атлетицизму високих играча. Утакмица је била у егалу до 61:61, али је Звезда направила 11:0 серију и то је било претешко за нас да се вратимо. Промашили смо неке шутеве, фалило нам је ритма и самопоуздања. Тако је веома тешко да се контролише ритам. Припремали смо се за другачији тип меча, али је њихов таленат дошао до изражаја", изјавио је Банки.

image
VV inauguration
banner