Спорт

Синер отворено прети Новаку: Следећи циљ ми је Ролан Гарос!

Сјајни 22-годишњак је на старту 2024. године освојио два од три највећа турнира и његови апетити оправдано расту
Синер отворено прети Новаку: Следећи циљ ми је Ролан Гарос!Getty © Daniel Pockett / Stringer

Италијански тенисер Јаник Синер освојио је Мастерс у Мајамију, пошто је у недељу у финалу победио Бугарина Григора Димитрова 6:3, 6:1.

Он је тиме стигао до новог великог трофеја, након освајања Аустралијан опена, а по први пут је постао и други тенисер света, престигавши у понедељак великог ривала Карлоса Алкараза.

Но, Италијан очито верује да би сада могао да нападне још један гренд слем трофеј, још један на ком титулу брани Новак Ђоковић - то је Ролан Гарос.

"Сада ми је Ролан Гарос главни циљ. Од четвртка почињем припреме за Монте Карло који ће бити мој први турнир на шљаци. Немам много времена за адаптацију, чак ни целу недељу. Видећемо како ће бити у Монаку. Пре Ролан Гароса је и Рим, а то је веома специјалан турнир за мене. Увек је невероватно играти пред домаћом публиком. Мислим да сам много напредовао у последњих годину дана и да могу још боље. Физички сам потпуно другачији", рекао је Синер.

Нови први пратилац Ђоковића у наредним месецима неће бранити превише бодова, нарочито не на Ролан Гаросу - тамо је прошле године испао у другом колу, док ће Новак бранити свих 2.000 бодова због освојене титуле.

image