Спорт

Сферопулос: Борили смо се, немам замерки мојим играчима

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос, рекао је после пораза од Олимпијакоса (86:89) да је његова екипа пружила максимум и борила до краја и додао да нема замерки на рачун играча
Сферопулос: Борили смо се, немам замерки мојим играчима© ATA Images

Након неизвесне завршнице, српски клуб поражен је од братског Олимпијакоса.

"Видели смо прави дерби. Борили смо се до самог краја. Олимпијакос је боље почео. Унапредили смо ритам и у нападу и одбрани. Пружили смо максимум и немам замерки. Детаљи су одлучили", рекао је Сферопулос на конференцији за медије после утакмице.

Грчки стручњак је истакао шта је фалило Звезди да дође до победе.

"Пре свега срећа у оваквој утакмици. Центар Олимпијакоса је погодио тројку при нерешеном резултату. Мислим да морамо да унапредимо детаље на крају, да будемо фокусирани у нападу и донесемо праве одлуке у одбрани", додао је тренер црвено-белих.

Сферопулос је рекао да би волео да и следеће сезоне сарађује са 37-годишњим Милошем Теодосићем.

"Милош је играч са којим сам повезан већ доста година. Он је са 19 година стигао у Олимпијакос кад сам био помоћни тренер. Били смо стално у контакту. Поново смо сарађивали у ЦСКА у сезони 11/12. И тада сам био помоћни тренер. Милош је легенда као играч и волео бих да буде ту", закључио је Сферопулос и додао на крају да очекује да Треј Томпкинс и Никола Топић ускоро буду спремни да заиграју.

image
VV inauguration
banner