Спорт

Новак излази на терен, а присећа се победа над Надалом: Те три су посебне!

Најбољи тенисер света против Руса Романа Сафијулина излази на терен највероватније око 15.00 часова
Новак излази на терен, а присећа се победа над Надалом: Те три су посебне!© YouTube / screenshot / Rolex Monte-Carlo Masters

Новак Ђоковић у уторак започиње учешће на мастерсу у Монте Карлу, пошто ће у другом колу турнира играти против Руса Романа Сафијулина.

Најбољи тенисер света игра трећи меч дана на Централном терену и вероватно ће почети око 15.00 часова. Но, уочи старта такмичења, он је говорио и о неким прошлим временима.

У Монаку неће бити Рафаела Надала, који се због повреде повукао са још једног турнира, а Ђоковић је у разговору за "Јуроспорт" издвојио мечеве против Шпанца који се најрадије сећа.

"Један који памтим је да сам добио је финале Аустралијан опена 2012, које је трајало скоро шест сати. Памтим и моју прву победу у Монте Карлу 2013. године. Први пут сам га савладао на Ролан Гаросу 2015, али сам много више пута изгубио од њега на шљаци. Веома сам поносан на наше ривалство, невероватно је. Вероватно ћемо моћи више да га ценимо када завршимо каријере. Јер када сте активни, немате много времена за размишљање, чак и када освојите гренд слем. То је нон-стоп путовање", рекао је Ђоковић.

"Као љубитељ тениса, волео бих да игра бар још један турнир пре него што се повуче. Он каже да би ово могла да буде његова последња сезона, али је до сада одиграо само један турнир, у Бризбејну", истакао је Ђоковић и додао:

"Заједно смо путовали у Америку, видео сам га потом у Индијан Велсу, све је покушавао да игра. Шљака је његова омиљена подлога, сви знамо шта је све на њој постигао, нарочито на Ролан Гаросу. Играње у Паризу је његов главни циљ, увек то говори. Зато се због тениса, а нарочито Ролан Гароса, и надам да ће играти тамо. Било би сјајно да одиграмо још један велики меч."

image
VV inauguration
banner