Спорт

Обрадовић емотиван после елиминације: Жао ми је, Партизанове утакмице превазишле кошарку

Легендарни стручњак преузео је одговорност за неуспех црно-белих у елитном такмичењу
Обрадовић емотиван после елиминације: Жао ми је, Партизанове утакмице превазишле кошарку© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер Партизана Жељко Обрадовић рекао је после победе над Валенсијом (79:66) у последњем колу регуларног тока Евролиге да су његови играчи и он сами себе избацили из даљег такмичења и признао да је највећа одговорност на њему.

Партизан је сезону окончао на 11. месту са 16 победа, четири мање него лане кад је био шести на крају регуларног тока сезоне.

"Највећа одговорност је на мени као тренеру. Следи анализа оствареног, али морам да поновим да ми је веома жао што нисмо стигли до нокаут фазе", почео је Обрадовић на конференцији за медије.

"Објективно, сами смо себе избацили из плеј-офа. Хвала навијачима од срца, надам се и верујем да ће бити уз нас и током плеј-офа који нас очекује у АБА лиги."

"Жоц" је додао да је током сезоне било добрих и лоших ствари.

"Примарни циљ је био Топ 8, не бежим од тога, могли смо да стигнемо до циља, а сами смо криви што то нисмо урадили. Сад се окрећемо искушењима у АБА лиги. Идемо корак по корак, а први је Игокеа, која нас је победила током лигашког дела такмичења."

Упркос чињеници да утакмица није имала такмичарски значај, у "Арени" је било 19.135 навијача.

"Мислим да су Партизанове утакмице превазишле оно што је само кошарка. Људи овде виде нешто што се не види нигде у Европи. Имају и други клубови одане навијаче, али Партизанови су убедљиво најбољи и то ћете чути од свих људи."

"Данас сам у крају где живим случано налетео на човека који је из Турске, тражио да се слика и рекао ми да је из Измира, навијач Каршијаке. Рекао је да је на почетку сезоне купио улазницу баш за ову утакмицу. Човек из Измира је дошао у Београд да гледа утакмицу Партизан – Валенсија."

Он је додао да од утакмица Партизана у Евролиги корист има и држава јер се шаље прелепа слика из меча у меч.

"Кад сам се вратио у Партизан, рекао сам да желим да вратим клуб у Евролигу, али искрено нисам могао ни да сањам да ћемо доживети ово што живимо у претходне две сезоне. Шта ће то значити за следећу сезону? Не знам. Али сматрам да би Партизан требало да буде стални учесник Евролиге", закључио је Обрадовић.

image
VV inauguration
banner