Спорт

Хакими пољубио мајку после велике победе: Чистила је куће да бих ја могао да играм

Звезда селекције Марока нашла се у центру пажње због потеза после утакмице против Белгије, када је отрчао мајци у загрљај
Хакими пољубио мајку после велике победе: Чистила је куће да бих ја могао да играмGetty © Elsa

Једна од репрезентација на Светском првенству у Катару која је оставила одличан утисак у прва два меча јесте селекција Марока. Након ремија 0:0 против Хрватске, они су савладали фаворизовану Белгију 2:0 и тако се довели надомак пласмана у осмину финала.

А једна од звезда тима је и Ашраф Хакими, дефанзивац Пари Сен Жермена који је након утакмице против Белгије привукао пажњу изјавом и гестом упућеним ка својој мајци.

Хакими је имао могућност да игра за репрезентацију Шпаније, али је пре неколико година одлучио да жели да игра за своју домовину, Мароко. У ранијим интервјуима је истицао да је његова породица била сиромашна и да су се његови родитељи много жртвовали не би ли он успео.

После меча против Белгије, фотографи су забележили детаљ када је Хакими пришао једној трибини, не би ли у чело пољубио своју мајку. И она је њега пољубила у образ, а о својој породици је Хакими већ причао за званични сајт немачке Бундеслиге.

"Моја мајка је чистила туђе куће, а мој отац је радио као продавац на штанду. Долазим из скромне породице која се понекад мучила само да преживи. Данас се борим сваки дан за њих. Жртвовали су се за мене. Моја браћа нису могла да имају многе ствари да бих ја могао да успем", рекао је тада Хакими.

Мароканцима ће за пролаз у осмину финала бити довољно и да одиграју нерешено против Канаде, пошто ће се у исто време играти меч Хрватска - Белгија.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner