Спорт

Краљ се вратио – Надал убедљиво започео сезону на шљаци!

"Бик са Мајорке" се након вишемесечне паузе вратио и приказао сјајну партију
Краљ се вратио – Надал убедљиво започео сезону на шљаци!Getty © Pedro Salado / Contributor

Шпански тенисер Рафаел Надал остварио је убедљиву победу на повратку после паузе због повреде и успешно започео наступ на турниру у Барселони.

Надал је на стадиону који носи његово име, а на којем је 12 пута подизао шампионски пехар током каријере, декласирао Флавија Коболија из Италије, резултатом 6:2, 6:3.

Рафа је одиграо тек четврти меч ове сезоне, а први још од јануара, пошто је његов повратак на терен онемогућила нова повреда.

Већ раније је освајач 22 гренд слем титуле најавио да би ово могла да буде његова последња сезона, а ако је судити по јутру, барем ће на најспоријој подлози бити конкурентан.

Коболи је преживео сам почетак сусрета, али му је ривал одузео сервис у четвртом гему и од тада се није освртао. Карактеристичним спиновима из форхенда креирао је ситуације на терену и правио предност, коју је потом рутински реализовао.

Било је и карактеристичних поена из дефанзива, а једини пут када је "заштуцао" било је у трећем гему другог сета.

Тада је одиграо траљаво на свом сервису, поклонио рибрејк Италијану, али се брзо вратио на колосек и наставио ка победи.

Посао је завршио за нешто више од 80 минута и обезбедио дуел против четвртог носиоца Алекса де Минора из Аустралије.

Остварио је 481. победу на шљаци, прву након 681 дана и наставио свој невероватан учинак у престоници Каталоније, који износи 68-4.

У Барселони је убедљиву победу остварио и српски репрезентативац Душан Лајовић.

АТП турнир у Барселони игра се за наградни фонд од 2.782.960 евра.

image