Спорт

Надал коментарисао Циципасове речи: Глупост је назвати ме фаворитом

Рафаел Надал одговорио је на изјаву Стефаноса Циципаса да сви знају за шта је "бик са Мајорке" способан на турниру у Барселони, рекавши да је свима јасно да више не може да се сврстава међу фаворите
Надал коментарисао Циципасове речи: Глупост је назвати ме фаворитомGetty © Manuel Queimadelos/Quality Sport Images

Надал се у уторак вратио на терен убедљивим тријумфом против Италијана Коболија, али то као да није било довољно Шпанцу да себе сматра фаворитом на једном од омиљених АТП турнира - у Барселони.

Стефанос Циципас, који је у недељу освојио титулу на мастерсу у Монте Карлу, говорио је о Надалу у суперлативима, рекавши да је "бок са Мајорке" један од главних фаворита да се домогне финала у Каталонији, без обзира на повреде.

"Сви знамо за шта је Рафа способан и како брзо уме да се прилагоди на својој омиљеној подлози - шљаци, Не би ме чудило да се Рафа нађе у финалу у Барселону, то је ипак чинио изнова и изнова", реко је Циципас после освајање трофеја у Кнежевини.

Ипак, Надал, који на шљаци није играо готово две године, а последњи такмичарски меч одиграо је још у јануару, као да се наљутио на такву опаску.

"Да будемо искрени - то је глупост, Стефанос зна да то није тако. Верујем да има много респекта према свему што сам радио на овом турниру, али сви знају да више нисам фаворит да освојим турнир", рекао је Надал новинарима.

Шпанац је поновио да ће размишљати меч по меч, а у другом колу Барселоне ривал ће му бити Аустралијанац Алекс де Минор. Тај дуел на програму је у среду касно поподне.

image