Спорт

Виртус шокирао Ефес у Истанбулу, Италијани на утакмицу до плеј-офа

Кошаркаши Виртуса савладали су као гости екипу Анадолу Ефеса 67:64, елиминисавши турски тим из даљег такмичења. Екипа Луке Банкија бориће се са Басконијом за осму позицију у плеј-офу Евролиге и четвртфиналну серију са Реалом

Велико изненађење направили су кошаркаши Виртуса и у Истанбулу елиминисали Ефес и даљег такмичења у Евролиги.

Турски тим словио је за великог фаворита, највипе због фантастичне форме којом су изборили једно од првих десет позиција у лигашком делу такмичења, док је италијански великан у очајној форми у последњих месец дана.

Екипи Томислава Мијатовића наруку је ишла и чињеница да су у последњем колу прегазили Црвену звезду 100:55, али то ништа није играло улогу прошле ноћи у дворани "Синан Ердем", пред готово 15.00 навијача домаћег тима.

Виртус је одиграо одличан меч - све време је држао резултатски егал са домаћином, а онда је пресудила последња деоница и сјајна одбрана Банкијевог тима за велику победу у Истанбулу.

Торнике Шенгелија био је најефикаснији у победничкој екипи са само 13 поена, Авуду Абас и Ифе Лундберг су додали по 12, а Марко Белинели 11 поена.

У пораженом тиму Вил Клајбурн је убацио 22, а Шејн Ларкин 16 поена.

За Ефес је евролигашка сезона завршена, док се Виртус изборио за још једну прилику да се нађе у плеј-офу - италијански тим играће против Басконије, која је изузетно убедљиво у Београду поражена од Макабија 113:85.

Дуел између Басконије и Виртуса, који ће одлучити последњег учесника плеј-офа, игра се у петак од 18 часова у Виторији.

image