Спорт

Захуктава се Лига шампиона - Реал гост код Ситија, Бајерн вади сезону против Арсенала

У среду увече на програму су последња два четвртфинална дуела Лиге шампиона - после фантастичног меча у Мадриду (3:3), Реал и Сити селе се у Манчестер, док ће изузетно занимљиво бити у Минхену, где ће Бајерн покушати да оживи сезону после ремија у првом мечу са Арсеналом (2:2). Кретање резултата са оба меча можете пратити уживо на нашем порталу
Захуктава се Лига шампиона - Реал гост код Ситија, Бајерн вади сезону против АрсеналаGetty © Nicolò Campo/LightRocket

Познат је први полуфинални пар Лиге шампиона, чине га ПСЖ и Дортмунд, а вечерас ће се сазнати и преостале две екипе које ће ући у саму завршницу борбе за "ушати" пехар.

У дербију четвртфинала састају се Манчестер сити и Реал, а у првој утакмици у Мадриду било је фантастичних 3:3.

Дуел два последња шампиона Европе није без разлога назван "финалом пре финала", а остаје нам још најмање 90 минута уживања у фудбалу два европска великана.

Карло Анчелоти умирио је навијаче "краљевског" клуба речима да је све испланирано, док на другој страни Пеп Гвардиола каже да поштује Реал, али да их се не плаши.

Ово је трећа година заредом како се две екипе боре у нокаут фази Лиге шампиона, а оба пута досад - победник двомеча на крају се китио и шампионским пехаром.

У првом мечу виђен је атомски фудбал, па нема разлога да тако не буде и у реваншу на "Етихаду".

У истом термину састају се Бајерн и Арсенал, а у првој утакмици у Лондону није било победника - 2:2.

Бајерн је после 11 година изгубио титулу у Немачкој, па је учешће у елити једини начин да се Баварци и одлазећи тренер Томас Тухел оките неким трофејом.

Ипак, Арсенал игра одлично ове сезоне - у Енглеској се боре за титулу, упркос неочекиваном поразу за викенд од Астон Виле, док у Лиги шампиона бележе фантастичне резултате.

Бајерн ће у реваншу имати предност домаћег терена и подршку 75.000 ватрених навијача, а победник двомеча у полуфиналу ће се састати са бољим из дуела између Ситија и Реала.

Обе утакмице вечерас играју се од 21 час, а кретање резултата и текстуалне преносе дуела можете пратити уживо на нашем порталу.

image