Спорт

Мицић анализирао своју прву НБА сезону: Следи рад на детаљима, па Олимпијске игре у Паризу

Kошаркаш Шарлота Василије Мицић планира да игра за Србију на предстојећим Олимпијским играма у Паризу, а пре тога ће радити на свом телу
Мицић анализирао своју прву НБА сезону: Следи рад на детаљима, па Олимпијске игре у ПаризуGetty © Rich Schultz

Мицић (30) је прошле године стигао у екипу ОклахомЕ, али је почетком фебруара ове године трејдован у Шарлот.

Екипа Хорнетса није успела да избори пласман у плеј-оф, пошто је сезону завршила на 13. месту на табели Источне конференције НБА лиге.

"Дужина сезоне је другачија. Прошле године се завршило у јуну и углавном се креће са националним тимом, што ми не доноси прилику да радим на индивидуалним корекцијама. То је главна разлика између Европљана и НБА играча, то додатно време током лета. Био бих срећнији да смо играли у плеј-офу", рекао је Мицић на конференцији за медије.

Олимпијске игре ће бити одржане од 26. јула до 11. августа у Паризу.

"Сада ћу да се посветим свом напретку и Олимпијским играма крајем јула и почетком августа. Kористиће ми да кроз такмичење не изађем из форме. Пре и после тога ћу радити на својој игри", додао је кошаркаш Шарлота.

Мицић је анализирао своју прву сезону у НБА лиги.

"Kао две различите сезоне у једној. Kратко је трајало, али динамично. Потпуно ново искуство за мене су осамдесет и две утакмице у шест месеци. Оба тима су се трудила да ми пруже помоћ као старијем рукију, говорили ми какав је НБА и на чему би требало да радим. Шанса у Шарлоту ми је помогла да увидим како ствари функционишу на терену. То ми је оно најважније, да схватим на ком сам нивоу као играч", навео је српски кошаркаш.

Мицић је објаснио на чему ће радити током лета.

"Имам 30 година и већ сам обликован. Време које имам испред себе је нешто што ће ми пружити шансу да радим на тројкама из дриблинга, шуту са полудистанце... Морам да радим на телу, да ојачам, пре свега због одбране један на један. Не мислим да би требало да будем бољи, него да одржим ниво. Мали детаљи на којима морам да радим током лета и да се надам да ће ми помоћи да будем бољи", истакао је Мицић.

Кошаркаши Србије играће на Олимпијским играма у групи са селекцијама САД, Јужног Судана и победника предолимпијских квалификација, а први меч у Паризу одиграће 28. јула против Американаца.

image