Спорт

Дуга пауза оставила трага – Надал се поразом опростио од Барселоне

Најбољи играч у историји турнира готово извесно се опростио поразом у другом колу
Дуга пауза оставила трага – Надал се поразом опростио од БарселонеGetty © David Ramos

Рафаел Надал изгубио је од Алекса де Минора резултатом 7:5, 6:1, у мечу који би врло вероватно могао да буде његов последњи у Барселони.

Надал је најавио да ће му ово вероватно бити последња сезона у богатој каријери и на једном од њему омиљених турнира није успео да направи значајнији резултат.

"Бик са Мајорке" одиграо је у уторак први меч још од јануара и блиставом партијом против Флавија Коболија најавио повратак, али је дан касније наишао на непремостиву препреку.

Де Минор игра у животној форми последњих неколико месеци, али је Рафа био тај који је највећи кривац за неуспех.

Види се да је и даље тениски "зарђао", нема карактеристичне оштрине и емоције, доноси лоше одлуке на терену, а сервис му због потешкоћа које осећа служи само да започне поен.

Аустралијанац је имао јасан план од самог старта – играо је дроп-шотове када год је могао, терао ривала на много трчања и одмах му пореметио концепцију. Већ на старту је направио брејк и успоставио контролу, али је освајач 22 гренд слем титуле показао зашто важи за највећег борца у историји тениса.

Заиграо је много ангажованије, вратио се из резултатског минуса и увео сет у неизвесну завршницу.

Међутим, десио се још један траљав гем, препустио је брејк популарном "демону", који је након скоро 70 минута дошао у вођства у сетовима.

Тада је и сломио отпор Надала јер је Шпанац од тог тренутка био у "слободном паду". Два пута му је одузео сервис у наставку и потом рутински привео меч крају.

Он ће у следећој рунди играти против победника меча Данијел Алтмајер – Артур Фис.

АТП турнир у Барселони игра се за наградни фонд од 2.782.960 евра.

image
VV inauguration
banner