Спорт

Јовићев Мајами последњи учесник плеј-офа на Истоку, Пеликанси осми на НБА Западу

Кошаркаши Мајамија савладали су екипу Чикага 112:91 и заказали дуел са Бостоном у првој рунди плеј-офа Источне конференције НБА лиге. На Западу до осмог места стигли Пеликанси, који су са 105:98 били бољи од Сакрамента

Прошлогодишњи финалиста НБА лиге успео је да се докопа плеј-офа у последњем часу - Мајами је био бољи од Чикага и заузео осму позицију у доигравању.

То знаћи да ће тим Ерика Сполстре, у ком је поново стартер био Никола Јовић, у првом колу плеј-оф серије играти против најбоље екипе регуларне сезоне - Бостон селтиксима.

Мајами је питање победника меча са Булсима решио већ у првој четвртини, коју је Хит добио 34:17.

Успели су гости да преполове разлику до полувремена, али уследила је још једна убедљива деоница Мајамија 35:23, што Булси нису успели да надокнаде у завршници.

Тајлер Хиро је био најефикаснији у победничкој екипи са 24 поена, али је додао и 10 скокова и 9 асистенција, док је Хаиме Хакез додао 21.

Никола Јовић је као стартер на терену провео готово 27 минута и убацио пет поена, уз шест скокова и две асистенције.

У пораженој екипи истакао се Демар Дерозан са 22 поена, Никола Вучевић постигао је 16, уз 14 ухваћених лопти.

Последњи учесник плеј-офа Западне конференције је екипа Њу Орлеанса, која је искористила предност домаћег терена против Сакрамента 105:98.

Пеликанси су у првом полувремену стекли двоцифрену предност, која је у последњој деоници износила и 20 поена, па је екипа Вилија Грина обезбедила дуел са Оклахома Ситијем.

Победник је играо без Зајона Вилијамсона, а најбољи су били Брендон Инграм са 24 и Јонас Валанчијунас са 19 поена, на другој страни Диарон Фокс је убацио 35.

Плеј-оф НБА лиге почиње вечерас.

image
VV inauguration
banner