Спорт

Нови мастерс без Новака: Надалу тежак жреб у Мадриду, Лајовић хоће реванш против Циципаса

Одржан је жреб за мастерс турнир у Мадриду, где ће најбољи тенисери света без оног најбољег, Новака Ђоковића, водити битку за нови трофеј из серије АТП 1000
Нови мастерс без Новака: Надалу тежак жреб у Мадриду, Лајовић хоће реванш против ЦиципасаGetty © Quality Sport Images / Contributor

Србија ће у главном жребу имати најмање два представника - Душана Лајовића и Миомира Кецмановића.

Лајовић ће у првом колу играти против некога из квалификација, а у другој рунди га чека Стефанос Циципас. Тако би Србин могао да добије шансу да се реваншира Грку за недавни пораз у полуфиналу турнира у Барселони.

Кецмановић ће у првој рунди играти против Кинеза Џиџена Џанга, а ако слави, ривал ће му бити пети носилац Каспер Руд, освајач у недељу завршеног турнира у Барселони.

Први пут у каријери, Јаник Синер је носилац на неком од највећих турнира, а у његовој половини жреба је трећи носилац Данил Медведев. На другој страни жреба су други носилац Карлос Алкараз и четврти носилац Александер Зверев.

У Мадриду се очекује и наступ Рафаела Надала који ће у првом колу играти против Американца Дарвина Бланша, а ако слави, у другом колу га поново чека Алекс де Минор, који га је и савладао прошле седмице у Барселони.

Турнир у престоници Шпаније игра се од 24. априла до 5. маја, а у квалификацијама се за главни жреб бори још један српски тенисер, Хамад Међедовић.

image
VV inauguration
banner