Спорт

Бекер: Нећу поново бити Ђоковићев тренер, али немојте га отписивати

Легендарни Немац је у периоду од 2014. до 2016. године био тренер Новака Ђоковића и са њим освојио 25 титула – шест гренд слемова и 14 мастерса
Бекер: Нећу поново бити Ђоковићев тренер, али немојте га отписиватиGetty © Angel Martinez / Stringer

Борис Бекер дао је велики интервју за званични сајт академије "Лауреус" која сваке године додељује награде најбољим спортистима, у којем је било речи о многим темама, између осталих и каријери Новака Ђоковића.

Некадашњи светски "број 1" прокоментарисао је ситуацију у којој се налази Новак, пошто од почетка сезоне не игра на очекиваном нивоу.

Најбољи играч свих времена већ неколико месеци нема освојен пехар, на Аустралијан опену је изгубио у полуфиналу, а потом су уследили неуспеси на мастерсима у Индијан Велсу и Монте Карлу.

У међувремену је завршио изузетно успешну сарадњу са Гораном Иванишевићем, на чије место је, барем за сада, дошао Ненад Зимоњић.

"Мислим да сада тражи нешто другачије, али нисам сигуран да и он зна шта је то", почео је Бекер.

"Увек ће ми бити близак пријатељ, стално причамо о тенису. Међутим, не постоји могућност да поново будем његов тренер јер сам то већ радио. Нећу се вратити."

Ђоковић је одустао од наступа на мастерсу у Мадриду, што Борис види као погрешан потез.

"Изненадила ме је његова одлука да пропусти Мадрид. Мислим да су му у овом тренутку потребни мечеви, потребно му је такмичење. Али он има свој распоред."

Ипак, и 56-годишњак из Лајмена свестан је о каквом се човеку ради и да је Србин способан да веома брзо ствари преокрене у своју корист.

"Верујем да му је освајање злата за Србију на Олимпијским играма у Паризу главни циљ, па је можда распоредио свој календар тако да буде свеж у јулу. Могуће је да је то разлог. Никада га не смете потценити и отписати", закључио је Бекер.

Чувени Немац, познат под надимком "бум бум" због свог агресивног стила игре, говорио је и о раскиду сарадње са Холгером Рунеом којег је тренирао нешто мање од четири месеца, као и жељи да се после затворске казне врати на Вимблдон, турнир на којем је остварио највеће успехе у каријери.

Ђоковић је иначе један од главних фаворита да на додели "Лауреус" награда пети пут у каријери буде проглашен за најбољег спортисту света.

image
VV inauguration
banner