Спорт

Умало туча Дончића и Вестбрука, Лука и Далас разбили Клиперсе за 2-1

Доста је било "варница" на мечу у Тексасу, где је домаћи тим успео да стигне до још једног тријумфа у врло занимљивој серији прве рунде НБА плеј-офа
Autor: YouTube / FreeDawkins

Кошаркаши Даласа успели су да преокрену резултат у серији против Лос Анђелес Клиперса и поведу 2-1 у серији, пошто су у ноћи између петка и суботе славили над свом паркету 101:90!

У мечу пуном тензија, победила је екипа која је пре неколико дана стигла до "брејка" у Калифорнији, а и овог пута ју је предводио феноменални Лука Дончић.

Словенац је био на ивици "трипл-дабл" учинка, пошто је убацио 22 поена, забележио 10 скокова и додао томе још девет асистенција, заслуживши епитет играча утакмице.

Сјајни Дончић је имао подршку у Кајрију Ирвингу (21 поен и шест асистенција), док су двоцифрени били и Дерек Лајлви (13), Дерик Џоунс (11) и Пи-Џеј Вашингтон (10).

Далас је одиграо сјајан меч од почетка до краја, у једном тренутку су имали и 21 поен предности, па је слаба игра гостију учинила и да Клиперси буду нервозни. У неколико наврата је било "вруће" на терену, нарочито након техничке грешке Расела Вестбрука и жустрог фаула на Дончићу.

Мало је тада недостајало да дође до велике туче између играча два тима, али се на крају све завршило на кошкању.

Далас сада води 2-1 у серији која се игра до четири победе, а наредни меч је поново на програму у Тексасу у недељу 28. априла.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner