Спорт

Лејкерси (коначно) победили Денвер и избегли "метлу", узалуд Јокићев трипл-дабл

Никола Јокић одиграо је још једну маестралну партију против Лејкерса, али је тим из Лос Анђелеса коначно славио против Лејкерса 119:108 и смањили на 3:1 у првој рунди плеј-офа Западне конференције НБА лиге

Иако се утакмица играла у Калифорнији, екипа Денвера ушла је у четврти меч прве рунде плеј-офа против Лејкерса као фаворит, али није успела да настави победнички низ.

Шампиони НБА лиге везали су 11 победа над Леброном и екипом, али је "Краљ" успео да прекине негативни низ и донесе прву победу Лејкерсима над Денвером још од децембра 2022. године.

Слично као у претходним мечевима, Лејкерси су на почетку меча стекли предност, која је на полувремену износила 13 поена.

Нагетси су кренули да топе разлику у наставку, али им тим Дарвина Хема није дозволио да направе преокрет као у претходна три меча.

Никола Јокић одиграо је страшну партију, уписао нови трипл-дабл учинак, али ни то није помогло Нагетсима да још једном "почисте" Лејкерсе и постану прва екипа која је прошла у другу рунду плеј-офа.

Српски центар меч је завршио са 33 поена, 14 скокова и 14 асистенција и још једном показао да је најбољи играч лиге.

Ипак, Леброн Џејмс је постигао 30 поена, Ентони Дејвис додао 25 (уз 23 скока), док су кључни допринис дали Остин Ривс и Дианђело Расел са по 21 поеном.

Јокић је помоћ имао у Мајклу Портеру који је убацио 27 поена, док је Џамал Мари додао 22.

Шампиони НБА лиге воде 3:1 у серији и наредну меч лопту имаће пред својим навијачима, у "Бол арени" у ноћи између понедељка и уторка.

image