Србија и Балкан

Додик: СНСД, ХДЗ и "осморка" ће формирати власт у БиХ

Следеће недеље састаће се тимови који ће започети решавање питања у вези са економијом и инстуитционалним кретањем, навео је председник СНСД-а
Додик: СНСД, ХДЗ и "осморка" ће формирати власт у БиХ© FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Председник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик саопштио је да ће та странка са коалиционим партнерима и ХДЗ-ом формирати власт у Босни и Херцеговини.

"СНСД с коалиционим партнерима, 'осморка' и ХДЗ дефинитивно је структура која ће заједно формирати власт на нивоу БиХ", написао је Додик на Твитеру након састанка са представницима "осморке" са којима је разговарао о формирању Савета министара и других органа на нивоу БиХ.

Он је додао да је на састанку договорено да ће следеће недеље тимови који су прецизирани одржати састанке "како бисмо кренули у решавање питања у вези са економијом и институционалним кретањем".

У делегацији СНСД су, осим председника странке Милорада Додика били и Жељка Цвијановић, Радован Вишковић и Небојша Радмановић.

Делегацију "осморке" чине председник СДП БиХ Нермин Никшић, лидер странке "Народ и правда" Елмедин Конаковић и председник политичког покрета "За нове генерације" Дамир Марјановић.

image