Србија и Балкан

Представници Српске листе са Ескобаром и Ховенијером

Амерички изаслаником за Западни Балкан раније данас разговарао са Аљбином Куртијем, Вјосом Османи и представнцима цивилног друштва на КиМ
Представници Српске листе са Ескобаром и Ховенијером© Српска листа

Представници Српске листе разговарали су о политичко безбедносној ситуацији са америчким специјалним изаслаником за западни Балкан Габријелом Ескобаром и амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером.

Ескобар се раније данас састао  са председницом и премијером привремених приштинских институција Вјосом Османи и Аљбином Куртијем.

Након састанака Ескобар није желео да даје изјаве за медије, пренео је "Еуроњуз". Како је рекао новинарима, његова посета је редовна и нема коментар на ситуацију на северу Косова.

Ховенијер и Ескобар састали су се и са представницима цивилног друштва.

Како је наведено из Куртијевог кабинета, током разговора је истакнуто да барикаде на северу Косова морају одмах да се уклоне.

Срби са севера покрајине поставили су барикаде на неколико саобраћајница на северу КиМ након хапшења бившег полицајца Дејана Пантића у петак на прелазу Јариње.

Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду и Приштини јуче су затражиле хитно уклањање барикада на путевима на северу и "престанак застрашивања и претњи насиљем".

image