Србија и Балкан

Вучевић са припадницима 63. падобранске бригаде: Војска способна да брани све грађане Србије

Војска Србије је снажна, обучена и способна да брани све њене грађане и нашу државу, навео је министар одбране након обиласка 63. падобранске бригаде
Вучевић са припадницима 63. падобранске бригаде: Војска способна да брани све грађане Србије© Министарство одбране

Уверио сам се у то да 63. падобранска бригада, која следеће године пуни осам деценија постојања, с правом носи ореол славне, јуначке и одликоване бригаде, поручио је министар одбране Србије Милош Вучевић након обиласка ове јединице Војске Србије.

"Одликованa и успесима и победама у биткама и борбама, али и заветованa припадницима који су положили своје животе на простору некадашње Југославије. Говорим не само на простору Косова и Метохије, него на простору целе Југославије, јер ова јединица примала је и носила борбе широм некадашње државе и не смеју никада ти људи бити заборављени, ред их је спомињати", истакао је Вучевић на свом Инстаграм профилу.

Истакао је да га посебно радује то што се у Бригади ради и са војницима на добровољном служењу војног рока, јер млади ту имају прилику да осете понос због тога што су припадници 63. падобранске бригаде.

"Носити бордо беретку, бити део те велике славне породице, јер 63. падобранска негује тај култ, не само обичне јединице, него много више од тога. Данас смо разговарали и о проблемима, односно изазовима и свему потребном како би јединица и даље изводила најбољу обуку, како би тренажни процеси били још успешнији, како би имали боље припремљене припаднике ове бригаде. И много тога нас очекује да радимо, нећемо све моћи одмах, али свакако нешто можемо да покренемо", поручио је Вучевић.

image
VV inauguration
banner