Србија и Балкан

Вучић: Са Дачићем договорено да је држава изнад личних интереса, тако ће бити наредних шест месеци

Председник Србије изјавио је да је са лидером Социјалистичке партије Србије направљен договор о сарадњи у наредних шест месеци
Вучић: Са Дачићем договорено да је држава изнад личних интереса, тако ће бити наредних шест месеци© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је током разговора са председником Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем договорено да је држава важнија од свих личних односа.

"Наше је да на пристојан начин водимо државу, јер је држава испред свих личних, партикуларних и партијских интереса, и договорили смо се да ће то тако бити у наредних шест месеци," рекао је Вучић новинарима у Куршумлијској бањи где је присуствовао отварању реконструисаног хотела "Планинка".

Вучић, као и више функционера Српске напредне странке изнело је низ оптужби на рачун Социјалистичке партије Србије, а неспоразум је разрешен директним разговором Вучића и Дачића.

На питање о поруци лидера покрета "Ослобођење" Млађана Ђорђевића да само Ивица Дачић може Вучића да "смести у (затвор) Забелу", председник Србије је рекао да "када вам неко (као Ђорђевић) жели Гадафијеву судбину, шта да очекујете."

Коментаришући изјаву америчког амбасадора у Србији Кристофера Хила, да стање на Балкану у није тако лоше, те људи ако су разочарани - нека погледају Северну Кореју, Вучић је рекао да је та изјава извучена из контекста.

"Није он рекао да ће Србија да буде Северна Кореја, то је извучено из контекста", рекао је он. Према његовим речима, ипак је могуће да ту постоји и нека "скривена порука".

Вучић је додао да се никада не може у потпуности очекивати промена америчке политике.

Председник је напоменуо да ће наставити да се бори радом, као што су људи могли да виде у Скупштини Србије.

image
VV inauguration
banner