Србија и Балкан

Нови напад на Србе на КиМ: Росу на Велики петак претреса кућу Радисављевића

Патрола полиције тзв. Косова налази се на улазу у овај засеок и не дозвољава приступ
Нови напад на Србе на КиМ: Росу на Велики петак претреса кућу РадисављевићаGetty © Carsten Koall/Getty Images

Специјалци Росу упали су у домаћинство браће Миљојка и Миљана Радисављевића у засеоку Бабудовица у општини Зубин Поток.

Према незваничним сазнањима "Новости", специјалци Росу претресају породичну кућу браће у којој живи њихова мајка, а патрола полиције тзв. Косова налази се на улазу у овај засеок и не дозвољава приступ никоме.

Мештане овог и околних села узнемирила је акција Росу, и то на велики хришћански празник. За браћу Миљана и Миљојка имају само речи хвале, истичу да су угледни и вредни домаћини који су богатство стекли својим радом и да помажу суседима.

Још је неизвесно зашто су припадници Росу упали у дом Радисављевића али су, према незваничним сазнањима, браћа и раније била на мети напада и малтретирања од стране полиције тзв. Косова.

Поводом упада специјалне јединице косовске полиције у српску кућу у селу Бабудовица, огласила се Канцеларија за Косово и Метохију која је оценила да је очигледно да су се албански политичари у Приштини уплашили слоге коју су показали представници Срба са КиМ на састанку са председником Александром Вучићем. 

"Упад специјалаца РОСУ у српску кућу у селу Бабудовица, у општини Зубин Поток, баш на Велики Петак, наставак је малтретирања српског народа који је по правилу мета Приштине баш на велике православне празнике. Зашто је Косовска полиција чекала баш Велики Петак да би спроводила своју акцију?", упитала је Канцеларија за КиМ у саопштењу које је пренео Танјуг.Из Канцеларије за КиМ наводе да није случајно Приштина изабрала овај значајан православни дан "да тренира мишиће и уноси немир и забринутост међу Србе и то баш на северу КиМ".

"Очигледно је да су се албански политичари у Приштини уплашили слоге коју су показали представници Срба са КиМ на састанку са председником Вучићем, где су се јасно усагласили да ће бити јединствени и чврсти у намери да остану на својим вековним огњиштима, а српски народ добио снажну подршку своје државе", наводи се у саопштењу.

Како се напомиње, акција са дугим цевима коју је Приштина спровела, а која је с намером циљана на Велики Петак, показује да српски народ на КиМ не може у миру да обележи ни своје верске празнике.

image
VV inauguration
banner