Србија и Балкан

Вучић: Нова снага за Ваљево, отворена немачка фабрика

Председник Србије присуствовао је отварању фабрике за производњу вага "Бицерба" у Ваљеву и навео да у наредна два месеца у тај град стиже још једна немачка компанија
Вучић: Нова снага за Ваљево, отворена немачка фабрика© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Фабрика немачке компаније Бицерба, која је отворена данас у Ваљеву, додатно ће индустријализовати тај град, који ће ускоро добити и брзу саобраћајницу до Лајковца, али и општу болницу у чију ће изградњу бити уложено око 90 милиона евра, рекао је данас председник Србије Александар Вучић, који је присуствовао отварању.

"'Бицерба' је донела радост у Србију и бескрајно смо захвални члановима породице Краут и запосленима који су вредно радили на пројекту. Ово је једна од великих ствари за Ваљево, цео колубарски округ, па и централну Србију. Ово није само посао где ће бити више од 350 људи запослено већ је ово место због кога ће Ваљево имати веће могућности да улаже у инфраструктуру", рекао је Вучић.

Вучић је током обиласка фабрике и разговора са радницима рекао да ће радници имати плату од 1.100 евра и добре услове рада и најавио да ће се за мање од годину дана од Београда до Ваљева путовати за максимално 55 минута, као и да је у току идејни пројекат за градњу опште болнице у том месту. 

"Србија верује у породични бизнис, 'Бицербу', и поносна је што ће одавде изаћи најбоље ваге на свету. Немачко знање и памет, уз српско знање и памет у центру Србије", поручио је председник додајући да немачке компаније у земљи тренутно запошљавају око 80.000 људи.

Амбасадорка Немачке Анке Конрад навела је да се отварање овакве фабрике уклапа у зелену агенду, која је у основи билатералних односа две земље.

"'Бицерба' доприноси развоју централне Србије и биће важан фактор у региону. Радујем се наставку сарадње са вама, господине председниче, као и са Владом Србије, како би се наставио развој Србије и Србија испунила предуслове за улазак у ЕУ", навела је Конрад.

Вучић је коментарисао и лошу ситуацију у "Крушику" и рекао да та фабрика никад неће бити уништена.

image