Србија и Балкан

Додик о гласању за чланство "Косова" у СЕ: Имају ли образа?

Није било сагласности унутар институција БиХ у вези с гласањем о овом питању
Додик о гласању за чланство "Косова" у СЕ: Имају ли образа?© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Тању Милашиновић, која је била уздржана приликом гласања о чланству тзв. Косова у Савету Европе, у Министарство иностраних послова у Савету министара довела Партија демократског прогреса (ПДП), а на тренутну позицију, мимо сагласности и воље Срба, послала ју је Бисера Турковић.

"Тања Милашиновић била је амбасадор у Лондону, Бечу и отправник послова у Бриселу, све као кадар ПДП-а. Питао бих (председника ПДП-а Бранислава) Бореновића има ли образа, али одговор знам и ништа не питам", навео је Додик на Твитеру.

Заменик амбасадора БиХ у Стразбуру Тања Милашиновић Мартиновић јуче је била уздржана приликом гласања у Савету Европе о уласку самопроглашеног Косова у ову организацију, иако није било сагласности унутар институција БиХ у вези с гласањем о овом питању, пренела је Радио-телевизија Републике Српске.

Бореновић је пак демантовао да је Тања Милашиновић Мартиновић из његове странке, већ да је "кадар СНСД-а".

Мартиновићеву је као кадар ПДП-а на позицију заменика амбасадора именовала Бисера Турковић. Раније је била амбасадор БиХ у Бечу и Лондону. За амбасадора у Лондону предложио је њен партијски колега, тадашњи члан Председништва БиХ Младен Иванић. Раније је била именована за отправника послова у Амбасади БиХ у Бриселу, и то као кадар ПДП-а.

image
VV inauguration
banner