Србија и Балкан

Преминула девојчица повређена у пуцњави у школи "Владислав Рибникар", остали ученици стабилно

Девојчици није било спаса и поред хитне хируршке интервенције и свих предузетих мера интензивног лечења
Преминула девојчица повређена у пуцњави у школи "Владислав Рибникар", остали ученици стабилно© Танјуг/Владимир Шпорчић

Девојчица која је тешко повређена у пуцњави у основној школи "Владислав Рибникар" данас је преминула, а стање осталих повређених ученика који су у болници је стабилно, док је једна девојчица пуштена на кућно лечење, а очекује се излазак и повређене наставнице, сазнаје Танјуг у Министарству здравља.

Тешко повређени дечак је у критичном стању због начина на који га је погодио метак у кичму, али ни он, како је речено, није животно угрожен и пребачен је на Институт за мајку и дете.

На кућно лечење је пуштена девојчица којој су у пуцњави повређени подлактица и шака.

Сви повређени ученици су стабилно и ван животне опасности, рекли су у Министарству здравља.

Девојчица, која је повређена у пуцњави у Младеновцу, након урађене неурохируршке интервенције у Клиничком центру је стабилно.

Девојчица која је са тешким повредама главе опасним по живот задобијеним приликом пуцњаве у школи 3. маја била збринута у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, преминула је јутрос и поред хитне хируршке интервенције и свих предузетих мера интензивног лечења, саопштило је раније Министарство здравља.

Министарка здравља Даница Грујичић, у своје име и у име Министарства здравља, изјавила је искрено саучешће породици настрадале девојчице.

Девојчица је десета жртва пуцњаве у Основној школи "Владислав Рибникар" у којој је малолетни К.К. пуцао у ученике и радника обезбеђења. Осам ученика и радник обезбеђења преминули су на лицу места, а седам особа је повређено, међу којима и девојчица која је данас преминула.

image
VV inauguration
banner