Србија и Балкан

Одржан састанак тужилаца и председника Савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар"

На састанку су предочени правци ове свеобухватне, деликатне истраге, која испитује постојање одговорности свих евентуално одговорних особа за поступке 13-годишњака, који према закону није кривично одговоран, јер нема навршених 14 година живота
Одржан састанак тужилаца и председника Савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар"© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић данас је са сарадницима у просторијама тужилаштва одржао састанак са председником Савета родитеља у Основној школи "Владислав Рибникар" у којој се 3. маја догодила велика трагедија коју истражује ово тужилаштво.

Јавни тужиоци су председника Савета родитеља упознали са поступањем тужилаштва и предузетим радњама у конкретном кривичном поступку, који се води у предмету против Владимира К, оца тринаестогодишњег дечака, који је у тој школи хицима из пиштоља убио осморо ученика и радника обезбеђења и ранио шест ученика и једну наставницу, наводе из ВЈТ.

На састанку су предочени правци ове свеобухватне, деликатне истраге, која испитује постојање одговорности свих евентуално одговорних особа за поступке 13-годишњака, који према закону није кривично одговоран, јер нема навршених 14 година живота, пишу "Новости".

Тужиоци су одговарали на питања и појашњавали законске процедуре у кривичном поступку. Договорено је да се овакви састанци периодично одржавају, како би Савет родитеља био благовремено, из прве руке информисан о корацима у поступку.

image