Србија и Балкан

Вучић најавио повећање субвенција за пољопривреднике

Држава ће помоћи онолико колико је то у овом тренутку могуће – са 25,6 милијарди на "преко 80 милијарди и више од тога"
Вучић најавио повећање субвенција за пољопривреднике© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ nr

Председник Србије Александар Вучић најавио је, приликом отварања фабрике јапанске корпорације "Нидец", повећање субвенција за пољопривреднике. 

Након састанка с појединим министрима, те представницима одгајивача говеда и мачванских млекара, Вучић је изјавио да су сагледали тешку ситуацију у којој се налазе пољопривредници, те решили да помогну колико је то у овом тренутку могуће  – са 25,6 милијарди на преко 80 милијарди и више од тога.

"Предложио сам влади да размотре данас да повећају премије за млеко са 15 на 19 динара. Они су тражили на 20. Ми смо рекли да можемо на 19. И тражили су људи да се прелевмани уведу са 30 на 300 динара по килограму пре свега за тврде сиреве и евапорате. То уводимо данас. Тражили су повећање субвенција по грлу, ми ћемо повећати са 30 на 40 хиљада динара баш како су тражили", истакао је Вучић.

Председник Србије је додао и да држава неће улагати новац само у тајкуне који ће имати безброј машина од по 300 и 400 хиљада евра, већ да ће се трудити да помогне домаћину, сељаку који не може да сакупи 15.000 евра за пола трактора.

image