Србија и Балкан

Саслушани педагог и психолог из ОШ "Владислав Рибникар", тешко повређени дечак на лечењу у Чикагу

Педагог и психолог позвани да објасне да ли се дечак пре масакра понашао неуобичајено, као и да ли је било проблема са њим у школи
Саслушани педагог и психолог из ОШ "Владислав Рибникар", тешко повређени дечак на лечењу у Чикагу© Танјуг/Владимир Шпорчић

Психолог и педагог у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару, у којој је 3. маја тринаестогодишњи дечак убио деветоро вршњака и радника обезбеђења, саслушани су у полицији.

Како "Курир" сазнаје, они су позвани да објасне да ли се осумњичени понашао неуобичајено, као и да ли је било проблема са њим у школи.

"Школски психолог и педагог саслушани су у склопу предкривичног поступка који је покренут против мајке дечака како би се проверило да ли у њеном понашању према сину има елемената кривичног дела занемаривање и запуштање малолетног детета. Они су изјаве дали у полицији и када буду предузете и остале радње које су наложене, извештај ће бити достављен тужилаштву", потврдио је саговорник "Курира".

Подсетимо, изјаву је дала и мајка тринаестогодишњака, као и дадиља која га је чувала од једанаестог месеца до пре неколико година. Више тужилаштво у Београду преузело је овај предмет, пошто већ води поступак против оца дечака.

Његов отац је ухапшен је истог дана када се догодио масакр у центру Београда и он је и даље у притвору. Сумњичи се за кривично дело тешко дело против опште сигурности.

Дечак тешко повређен у масакру у "Рибникару" данас послат у Чикаго на лечење

Дечак који је тешко рањен у масакру у ОШ "Владислав Рибникар" отпутовао је данас у Чикаго на даље лечење, пише "Курир".

"Ученик седмог разреда који је тешко рањен 3. маја у масакру у 'Рибникару' данас је напустио Институт за мајку и дете 'Др Вукан Чупић' одакле се одмах пребацује у Чикаго, где треба да настави лечење. Дете има тешку повреду кичме и држава је организовала пребацивање и пријем у једну чикашку болницу на даље лечење. Све трошкове боравка и лечења у САД сносиће држава", каже извор.

Подсетимо, државни секретар Мирсад Ђерлек рекао је недавно да ће дечак који има озбиљне компликације због повреде вратног дела кичме лечење вероватно наставити у Чикагу, као и да ће држава сносити све трошкове.

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић изјавила је пре две недеље, када је он из Ургентног центра пребачен у Институт за мајку и дете, да је дечаку урађена трахеотомија, да је продисао, свестан и комуникативан, као и да покреће леву руку.

"Постоје знаци оштећења како кичмене мождине, тако и периферних нерава за десну руку, али ту је још увек рано о било чему говорити", навела је тада министарка и додала да се за сада не зна какве ће бити последице.

Дечак се тада полако одвикавао од респиратора.

image