Србија и Балкан

Вучић позвао оне који протестују на разговоре: Компромис је увек добра реч

Председник Србије је позвао Србију да се уједини и најавио много важних вести, политичких и економских које ће саопштити у среду
Вучић позвао оне који протестују на разговоре: Компромис је увек добра реч© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић позвао је на разговоре оне који протестују већ неколико седмица у Београду на скуповима који се одржавају под називом "Србија против насиља".

Он је казао да је прошло 10 дана откада је позвао оне који протестују на улицама и који су износили захтеве да дођу код њега на разговор, али се они нису јавили.

"Нису заинтересовани да разговарају, жао ми је због тога и мислим да је то велика грешка", каже Вучић.

Како каже, у демократским друштвима ствари се решавају разговорима, компромисима и договорима.

"Не решавају се ствари тако што ћете мене, Ану, Синишу, било кога свакога дана називати ненормалним, лудацима, убицама, криминалцима, при свему томе знајући колико обмањујете јавност", рекао је Вучић.

"Пошто имамо све време овог света да чекамо на те разговоре, наставићемо то да чинимо јер разговори су најважнији. Компромис је добра реч увек. Верујем да ће се ипак неко охрабрити да почне да разговара, то ће бити велико достигнуће за наше друштво", рекао је Вучић.

Како је казао у видео поруци на Инстаграму, каже да немамо времена за губљење када је у питању Србија, па ће зато у наредним данима изаћи са новим плановима, програмима, великим идејама, али изванредним вестима за грађане.

"У среду ћемо све ово о чему говорим обелоданити и показати, јер на томе радимо вредно као тим. Људи ће бити, уверен сам, веома задовољни", казао је председник Србије не откривајући о чему је реч.

"Ја позивам све друге да радимо, да радимо као никада до сада, још снажније, јер ћемо имати тешко време и око Косова и Метохије и око многих других геополитичких питања", поручио је Вучић.

Он је позвао Србију да се уједини и најавио много важних вести, политичких и економских које ће саопштити у среду.

Подсетимо, у суботу је одржан пети протест под називом "Србија против насиља", а који организује прозападни део опозиције.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које "промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама", забрана штампаних медија који својим садржајем "промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс".

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који "афирмишу насиље, криминал и агресију".

Захтевају и одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због, како наводе, "кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала".

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвете Бранка Ружића.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, а повод за окупљање грађана била су два масовна убиства која су се догодила у Србији – 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар" и у ноћи 4. маја у Дубони и Малом Орашју.

image
VV inauguration
banner