Србија и Балкан

Милановић: Додик је српски патриота каквог желим за суседа у БиХ

Хрватски председник оценио да су Милорада Додика покушали да покраду и додао да је то "грозно"
Милановић: Додик је српски патриота каквог желим за суседа у БиХ© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Хрватски председник Зоран Милановић назвао је Милорада Додика "српским патриотом" који је "независан чак и од Београда", односно српског председника Александра Вучића.

Милановић је данас рекао и да није тачно да је негирао "геноцид у Сребреници" пред српским чланом Председништва.

"Суд је пресудио да је то геноцид. Треба бити деликатан, јер то је само један суд. Постоје пуно већи злочини по неправди и трајању. Kао што нама део Срба лепи етикету за Јасеновац - а то сам замолио Додика да спусти лопту, тако сада Муслимани и Бошњаци покушавају убити Бога у Србима. То је корак до тога да Србе називате геноцидним народом. И на крају, какве везе Додик, а посебно ја имам са Сребреницом", упитао је Милановић у разговору са новинарима у Госпићу.

О Додиковој победи за председника Републике Српске на изборима у БиХ, Милановић је рекао да су "покушали да га покраду и то је грозно".

"Додик је српски патриота, никад се нећемо слагати у свему, али они су самостални и независни, чак и од Београдa, и таквог Србина желим за суседа у БиХ. Јелена Тривић - па нема ко јој није дао новац, десет пута је гора од Додика", навео је Милановић а пренео Танјуг. 

"Додик не да није на даљинском управљачу Александра Вучића нити је против њега, него је дивље независан и с таквим људима није лако, али се може. Ово друго је све купљено и то прљавим новцем", рекао је Милановић.

image
VV inauguration
banner