Србија и Балкан

Брнабић: У току интернa контрола МУП-а због објављеног списка деце из ОШ "Владислав Рибникар"

Премијерка Србије је истакла да нико не бежи од одговорности и да су у свакодневном контакту са Саветом родитеља из Рибникара
Брнабић: У току интернa контрола МУП-а због објављеног списка деце из ОШ "Владислав Рибникар"

Утврђује се одговорност за објављивање списка за убиство деце из Основне школе "Владислав Рибникар" и  у току је интерна контрола у МУП-у Србије, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић. 

"У току је интерна контрола у МУП-у, одговорни ће одговарати", рекла је Брнабић у Скупштини Србије где је у току расправа о захтеву за смену министра полиције Братислава Гашића.

Подсећамо да је Савет родитеља Основне школе "Владислав Рибникар" тражио од Владе Србије да утврди одговорност људи који су у јавност изнели списак с именима ђака, а које је, наводно, малолетни К. К. планирао да убије.

Брнабић је рекла да нико не бежи од одговорности и да су у свакодневном контакту са Саветом родитеља Рибникара.

Скупштина Србије наставила је расправу о захтеву за смену министра полиције Братислава Гашића, који је присутан у парламенту као и премијерка Србије Ана Брнабић.

Председник Скупштине Владимир Орлић констатовао је на почетку седнице да овлашћени предлагач, шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић, није присутан.

Изгласавање неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, је један од захтева протеста "Србија против насиља" који су настали као реакција на два масовна злочина од 3. и 4. маја ове године у ОШ "Владислав Рибникар" и у околини Младеновца.

Брнабић је током расправе прошле недеље о предлогу за гласање неповерења члану владе рекла да неће предложити смену министра Гашића, јер је радио озбиљно и посвећено, те да нема одговорности за трагедије које су се догодиле.

image