Србија и Балкан

Блиндирана возила тзв. косовске полиције кренула ка Јарињу због српских бајкера који носе помоћ

Заменик директора тзв. косовске полиције за северни регион Ветон Елшани потврдио је ту информацију, додајући да су "неки мотоциклисти кренули у том правцу и да су возила Косовске полиције послата како се не би кршио јавни ред"
Блиндирана возила тзв. косовске полиције кренула ка Јарињу због српских бајкера који носе помоћGetty © Carsten Koall / Stringer

Мотоциклисти из централне Србије који су кренули на Косову и Метохију како би уручили хуманитарну помоћ заустављени су на административном прелазу Јариње.

Више оклопних возила и припадници такозване косовске полиције упућени су данас на Јариње као би зауставили спрске хуманитарце.

Портпарол полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је раније за Танјуг да су припадници тзв. косовске полиције упућени на Јариње јер су добили информацију да су мотоциклисти из централне Србије кренули ка КиМ.

Он је рекао и да их полиција неће пустити да пређу Јариње, јер се нису раније најавили.

Више мото удружења из Србије кренуло је јутрос на КиМ како би уручили хуманитарну помоћ за две породице из Косовске Митровице и за обнову цркве на брду изнад Звечана.

Подсетимо, раније данас Елшани је рекао да су добили "информацију о томе да би неко данас могао да покуша да уђе из Србије на КиМ, али да још не знају о коме се ради".

"Постоје неке информације да је неко стигао из Србије и наши полицајци су тамо. Из безбедносних разлога смо их послали", рекао је он.

Данас су у општини Звечан у Грабовцу на удару полиције била санитетска возила.

Директор клиничко-болничког центра Косовска Митровица др Златан Елек потврдио је да ово није први такав инцидент.

image
VV inauguration
banner