Србија и Балкан

Коначно стартује апликација за градски превоз: Детаљно упутство кроз "Београд плус" (ФОТО)

Осим податка колико је свако возило удаљено од локације на којој се превоз чека, путници ће моћи да провере и колико минута треба возилу да стигне до станице на којој чекају превоз
Коначно стартује апликација за градски превоз: Детаљно упутство кроз "Београд плус" (ФОТО)None © FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Апликација "Београд плус" за јавни градски превоз почела је данас са радом и путници поново могу да провере за колико станица стиже аутобус, тролејбус или трамвај. Путем ове апликације сада се може и платити градски превоз. Осим податка колико је свако возило удаљено од локације на којој се превоз чека, путници ће моћи да провере и колико минута треба возилу да стигне до станице на којој чекају превоз.

Инсталирање апликације је тренутно могуће само корисницима андроид уређаја путем "Play" продавнице док корисницима iOS уређаја (iPhone)

На иконици апликације налази се грб Београда, а налази се на налогу Bus Logic LTD.

До сада је апликацију са "Плаy" продавнице преузело више од 5.000 корисника.

Апликација под називом Београд плус изгледа овако:

Када се отвори апликација прво се појави одељак за претрагу станица, а путник може да издвоји и оне које најчешће користи и да их сачува међу "омиљеним".

Када се унесе број или назив станице појавиће се списак линија које саобраћају том трасом као и време за које аутобус треба да стигне.

Такође, ту је и мапа преко које путник може да прати кретање возила.

Осим тога, омогућено је и да се путем апликације плати карта. За то је прво потребно да путник креира налог и да се пријави путем мејла.

Након што је креиран налог кориснику стиже мејл са адресом за верификацију. Потребно је потврдити пријем, кликом на линк. Након тога се може платити карта.

Прво је потребно изабрати врсту карте:

1. Временске и дневне

2. Седам дана и 30 дана

3. Годишње карте

4. Повлашћене карте (ускоро)

Након тога се отвара страница са сваком поткатегоријом карата, а када путник означи ону која му одговара отвара се део где треба да се изабере начин плаћања.

У понуди је е-налог, платна картица или путем СМС.

Када се платите карту добијете и повратну поруку да је карта плаћена.

image
VV inauguration
banner