Србија и Балкан

Подкаст "Локомотива": Нас и БРИКС-а - Пет милијарди!

Аутори су разговарали о најваљеном самиту БРИКС - Србија, приступу Србије уговору о пријатељству са земљама АСЕАН-а, шта значи порука на званичном налогу на друштвеној мрежи Твитер (Икс) америчке амбасаде - Кад се Национална гарда Охаја у Србију врати, невољама грађанина Кристофера Шмита у Републици Српској... 
Подкаст "Локомотива": Нас и БРИКС-а - Пет милијарди!

Гост у новој епизоди подкаста "Локомотива" је преводилац и аналитичар Игор Јарамаз са којим су Тиосав Пурић и Марко Николић разговарали о изазовном политичком тренутку у Црној Гори, о томе ко кроји нову Владу Црне Горе, зашто представници Срба нису у плану састава нове Владе, чији је мандатар Милојко Спајић иако су српске странке подржале кандидата ПЕС-а на председничким изборима.

Аутори су са гостом разговарали и о последицама промовисања "воук" културе у Америци и Канади, како се "демократски" политички системи претварају у тоталитарне, као и где води и како се спроводи у основним школама на Западу такозвана "сексуална едукација" деце?

 На питање како ће изгледати састав нове црногорске владе, Јарамаз каже:

"У црногорској математици један плус један, често нису два. Што се тиче српског фактора у саставу нове Владе, ту сам песимистичан јер је циљ покрета Европа сад да потпуно избаци српски политички фактор из Владе или да им се да одређени број безначајних ресора. Мањиске странке су биле на ДПС-овој листи и према садашњој рачуници, обећава им се велики утицај у новој Влади. Ми и даље имамо чињеницу да иако српским језиком говори већина грађана Црне Горе, немамо школе где се учи српски језик, већ је једини званични језик - црногорски." 

"Локомотива" подкаст емитује се сваке суботе од 19 часова.

 

 

 

 

image