Србија и Балкан

Приштина објавила лажне информације о запаљеном возилу; "Мој ауто нема везе са РКС таблицама"

Контрадикторне информације из Приштине о запаљеном возилу
Приштина објавила лажне информације о запаљеном возилу; "Мој ауто нема везе са РКС таблицама"www.globallookpress.com © Festim Beqiri/dpa

Полиција у Приштини саопштила је данас да је у Звечану запаљено возило регистарских ознака "РКС" (Република 'Косово') чији је власник особа српске националности, међутим власница оштећеног аутомобила демантовала је ове наводе наглашавајући да је њено возило било регистровано на београдске таблице.

"Мој ауто нема везе са РКС таблицама", истакла је власница, преноси "Коссев".

Аутомобил модела "форд фијеста" у власништву Српкиње О.М. запаљен је синоћ око 22 часа у центру општине Звечан, потврдила је за портал "Коссев" сама власница.

Власница запаљеног аутомобила и чланови њене породице тврде да је њено возило имало београдске таблице, као и да до објављивања вести о запаљеном аутомобилу, упркос бројним позивима, нису успели да ступе у контакт са полицијом.

Са друге стране, полиција у Приштини је данас известила јавност о запаљеном аутомобилу у Звечану чији је власник жена, а који је наводно регистован "РКС" таблицама.

Аутомобил професорке О.М. из Звечана био је, како је посведочила, паркиран изнад кафића "Борсалино" у самом центру општине.

Будући да је она у том тренутку боравила у иностранству, комшије су јој јавиле да је око 22.05 сати њен аутомобил захватио пожар.

"Блиским људима делује да је ауто запаљен и то је оно што су ми казали", нагласила је власница запаљеног аутомобила.

О.М. тврди да је више пута покушала да добије полицију, али да се у станици нико није јављао. Исто је тако, наводи оштећена, било и данас.

На лицу места су синоћ, како каже, били само ватрогасци који су санирали пожар.

"Полиција је 8.11. примила информацију о паљењу аутомобила регистарских ознака 'РКС' у власништву жене са Косова из српске заједнице, са пребивалиштем у општини Звечан", навели су из полиције тзв. Косова.

Власница је додала да су у околини иран њен аутомобил била паркирана и друга возила, као и да је међу њима било других аутомобила са "БГ" таблицама.

"У шоку сам, као и људи из мог окружења. Што се мене лично тиче не постоји мотив због којег би мени запалили аутомобил", поручује професорка О.М.

Раније овог месеца, у ноћи између 1. и 2. новембра, у Зубином Потоку запаљено је возило власника српске националности са регистарским ознакама "РКС".

Иначе, Срби на КиМ данима протестују због најаве приштинске власти да ће од 21. новембра наплаћивати новчане казне свим власницима возила са српским таблицама, а након тога ће ова возила, како је најављено, бити одузимана од власника.

image