Србија и Балкан

Претученој браћи из Грачанице одређен кућни притвор 30 дана

Адвокат двојице младића Јована Филиповић изјавила је да је одлука Основног суда у Приштини у супротности са доказима који су представљени суду
Претученој браћи из Грачанице одређен кућни притвор 30 дана© TANJUG/ DOPISNIK KiM

Браћи А.М. и М.М. из Грачанице Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио је меру кућног притвора у трајању од 30 дана, потврдила је Танјугу адвокат Јована Филиповић.

"Сматрамо да је одлука Основног суда у супротности са доказима које смо представили суду, на којима се јасно види да нема кривичног дела на страни осумњичених, због чега ћемо уложити жалбу на ову одлуку", рекла је Филиповић.

Додаје да се нада да ће Апелациони суд размотрити жалбу, као и све достављене доказе и укинути ову меру.

Браћу А.М. и М.М. су пре две вечери претукли припадници такозване косовске полиције, због тога што су затражили да им казну за саобраћајни прекршај напишу на српском језику.

Двојицу српских младића, наочиглед случајних пролазника, тзв. косовска полиција је претукла у четвртак у центру Грачанице зато што су затражили да се казна за саобраћајни прекршај напише на српском језику.

На то је један од полицајаца узвратио: "Знаш ли ти где живиш?" и почео да их удара, након чега су му се у пребијању придружила још двојица колега, пренео је претходно РТС.

Из тзв. косовске полиције саопштили су да су српски младићи напали двојицу полицајаца на дужности.

Због бруталности полиције, али и све чешћих напада на Србе, у Грачаници је за понедељак најављен протест.

image
banner new
banner