Србија и Балкан

Случај "Тунел" се захуктава: Објављен снимак како копачи износе шут, откривена веза у суду? (ВИДЕО)

Стижу нове информације о групи коју су чинила четири држављана Србије, за које се за сада зна да су из Лознице и да су у родбинским односима
Случај "Тунел" се захуктава: Објављен снимак како копачи износе шут, откривена веза у суду? (ВИДЕО)© Влада Црне Горе

Врх црногорске полиције изашао је у јавност са именима и фотографијама особа чије ДНК трагове је пронашла у ископаном тунелу од приватног стана до депоа Вишег суда у Подгорици.

Верују да ће након тог јавног појављивања лакше пронаћи и ухапсити копаче, а потом и открити ко је налогодавац прављења тунела.

Дан касније стижу нове информације о групи коју су чинила четири држављана Србије, за које се за сада зна да су из Лознице и да су у родбинским односима.

Објављивање фотографије жене која је изнајмила спорни стан из којег је копано, а која је у уговору за изнајмљивање употребила лажну личну карту, помогло је да и она буде идентификована.

Употребила је лажно име и презиме - Андријана Марић, али је на основу њене фотографије са надзорних камера и личне карте идентификована. У питању је К.Б, држављанка Црне Горе која живи у Подгорици.

Како преносе "Вијести", њена мајка је управница писарнице у Вишем суду, па се зато сумња да би она могла бити веза између криминалне групе и некога из саме институције ко им је помогао да ископају тунел без грешке.

Међутим, црногорска полиција још није успела да дође до ње, јер јој се од пре неколико дана губи сваки траг и не зна се да ли је напустила државу.

Због истраге је данас извршен претрес у неколико ћелија у Управи за извршење кривичних санкција.

Одузето је више телефона који ће бити вештачени како би се утврдила евентуална повезаност појединих особа у овом случају.

Полиција сумња да су копачи у року од месец дана свакодневно копали тунел до депоа, а да су из стана, када је постао претрпан ископаним шутом, морали да га износе неприметно.

Према снимку који је објавила Радио телевизија Црне Горе са надзорних камера око стана види се група мушкараца која маскирана са шеширима и наочарима за сунце износи кофере у којима је вероватно био грађевински материјал који је ископан.

Црногорска полиција је затражила помоћ од Србије, како би осумњичени били ухапшени. Они су, рекао је јуче министар управе полиције Црне Горе Филип Аџић легално напустили Црну Гору преко граничног прелаза, али су недоступни органима Србије. Према наводима "РТЦГ", један од њих је аутомеханичар.

За сада се зна да из депоа недостаје 19 пушака, односно ватреног оружја које су махом користили припадници кавачке криминалне групе. Проблем је што се на десетине хиљада доказа налази у спорном депоу, па ће пописивање трајати можда и више од годину дана.

image